Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Tempranillo, 20% Garnacha a 10% Mazuelo a Graciano vypěstovaných na vinicích španělské vinařské oblasti Rioja Alta - suché
V sudech stařené víno El Andén De La Estación z vinařské oblasti La Rioja má ve sklenici hustou purpurově červenou barvu. Vykazuje nádherně mladistvé aroma ostružin, borůvek, moruše a černého rybízu, které doplňuje doutníková krabice, jalovec a libeček, k nimž přispělo zrání v dřevěných sudech.
Víno potěší svou elegantně suchou chutí. Bylo lahvováno s podobnými 1,8 gramy zbytkového cukru. Jedná se o skutečnou jakostní víno, které jasně vyniká jednoduššími vlastnostmi, a tak tento přirozeně okouzluje nejjemnější vyváženost i přes veškerou svou suchost. Chuť nutně nepotřebuje velké množství zbytkového cukru. Na jazyku se toto silné červené víno vyznačuje neuvěřitelně stejnou strukturou. Díky mírné ovocné kyselosti pohladí chuťové buňky sametovým pocitem, aniž by mu chyběla svěžest. V závěru nakonec potěší značnou délkou. Opět se objevují tóny moruše a ostružin. V závěru se přidávají minerální tóny vápencových a jílovitých půd.
Základem mohutného vína El Andén De La Estación z La Rioja jsou hrozny odrůd Carignan, Garnacha, Graciano a Tempranillo. Hrozny rostou v optimálních podmínkách v La Rioja. Réva zde zapouští kořeny hluboko do vápencových a jílovitých
půd. Hrozny pro toto červené víno ze Španělska se sklízejí výhradně ručně, když jsou dokonale zralé. Po sklizni se hrozny rychle dostanou do vinařství. Zde se vybírají a pečlivě rozbíjí. Kvašení pak probíhá ve velkém dřevě při kontrolovaných
kontrolách. Po ukončení kvašení zraje víno několik měsíců ve velkých dubových sudech.
Toto červené víno ze Španělska se nejlépe podává při teplotě 15-18 °C plněnými paprikami, zeleninovým kuskusem s hovězími karbanátky nebo pórkovou tortillou.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.