Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

Santa Sofia

Vinařství Santa Sofia má hlavní sídlo a své sklepy v Pedemontu, v jednom z nejkrásnějších a nejmírnějších pásem, v klasické oblasti Valpolicella. Počátky rodinného venkovského sídla se datují k roku 1560, kdy zde šlechtic Marcantionio Serego nechal vystavět usedlost architektem Andreem Palladiem do skvostné podoby. Usedlost se časem stala symbolem vinařství, určujícího trendy výroby vína okolo Verony. 

Ve vínech z vinařství Santa Sofia najdeme spojení starých tradic, zkušeností a nových technologií. Hrozny používané k výrobě Recioto a prestižního Amarone jsou 120 dní sušeny, a tak získávají koncentrovanou ovocnou chuť s vysokou cukernatostí. Jemné lisování a nízká teplota fermentace je pravidlem, které vtiskuje vínům ze Santa Sofie jejich výjimečnost. Bílá vína jsou díky používání nejmodernějších nerezových tanků velmi příjemná a čistá. Červená vína jsou školena v Slavonských dubových sudech a svou finální podobu získávají ležením v láhvi. Kvalitu těchto vín podtrhují četné ocenění z mezinárodních soutěží, například World Association Wine a Spirits Writers and Journalist.

Vinohrady se nachází severně od Verony. Jsou vysázeny na pahorkatých svazích se středně těžkými půdami s dostatkem volného vápna. Obce, do jejichž katastru tyto vinice patří, jsou: Negrar, Fumane, St. Pietro/Cariano a Marano. Víno Ripasso DOC z řady Antichello je vyrobené z odrůd Corvina Veronese (70%) a Rondinella (30%). Víno zrálo 9 měsíců ve středně velkých sudech ze slavonského dubu, 3 měsíce na lahvi. Doporučujeme jej popíjet k pečínkám, ke zvěřině nebo v kombinaci s hodně zralými sýry.

RIPASSO je tradiční metoda výroby vína z oblasti Verona, při které se do mladé Valpolicelly přidávají výlisky z hroznů (matoliny) Amarone. Hrozny na výrobu Amarone, jsou tím nejkvalitnějším, co se v této oblasti produkuje. Sbírají se jako poslední, kdy už jsou suché a hodně koncentrované. Když je potřeba, tak se nechávají vysušit až dalších 120 dní. Díky tomu se uvnitř rozinky zkoncentruje hroznový cukr i aroma. Po jejich maceraci a vylisování se tyto vzácné matoliny použijí jako přírodní přísada do mladého vína Valpollicela. "Obyčejná" Valpollicela tak díky přírodním taninům získá komplexnější strukturu, pevné tělo, intenzivnější chuť, barvu i vůni, a prodlouží se jí možnost zrání. Víno je sametovější a elegantnější. Ripasso je vlastně mladším bratrem slavného vína Amarone.

oficiální stránky vinařství ....

Nebyly nalezeny žádné položky.
 
Vaše příspěvky
Robt
Onlyfans Pornstars Tools To Help You Manage Your Daily Lifethe One Onlyfans Pornstars Trick That Every Person Should Learn Onlyfans Pornstars

Justin
5 Clarifications On Only Fans Pornstars video

NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

  Nahoru