Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

Valencie

Důležitým rysem této kuchyně je její rozmanitost, která vyplývá z geografických a kulturních kontrastů tohoto regionu.

qqq

Rozmanitost geografická je dána nespočetnými plážemi a samotným Středozemním mořem jako zdrojem mořských ryb, bohatostí řek a jejich sladkovodními rybami, lesy a hojností zvěře a v neposlední řadě velmi úrodnými oblastmi, kde se daří pěstování rýže, citrusových plodů, zeleniny, oliv a mandlí.

Rozmanitost kulturní se projevuje vlivy arabské, katalánské, aragonské a kastilské kuchyně.

Samozřejmě všemu vévodí rýže, která se v tomto regionu hojně pěstuje. Používá se především k přípravě paelly, která existuje v různých variacích. Nejpoužívanějšími ingrediencemi jsou zelenina, kuře, mořské plody, ryby, hlemýždi.

Jako příloha se hojně používá omáčka "Ali oli".

I když se zde přímo nepěstuje obilí, díky oblíbenému pečivu se jedná také o využívanou plodinu. Pečivo se používá jako příloha, ale i surovina pro přípravu pokrmů (především strouhanka, opečené krajíce chleba). Vychází opět z historie, kdy si pastevci a rolníci zahušťovali pokrmy chlebem, aby se více zasytili.

Hojně se připravují také luštěniny, především hrách, fazole, cizrna a čočka.

Jižní část regionu Valencie , region Murcie je autonomní společenství na jihovýchodě Španělska při pobřeží Středozemního moře. Metropolí regionu je Murcia, podle níž je pojmenován také region.

I přesto, že zde panuje velké sucho, jedná se díky rozvinutému zavlažovacímu systému o jednu z nejúrodnějších oblastí Španělska, kde se pěstují především citrusové plody, rýže, zelenina a luštěniny.

Tradičně se zde provádí domácí vepřové zabíjačky, jednotlivé části prasete se pak často udí. Uzení je typické také pro mořské ryby - známá je uzená treska a uzený tuňák.

Základními ingrediencemi pro přípravu pokrmů jsou paprika - jak čerstvá zelenina (např. feferonky), tak koření (sladká, sladká uzená a pálivá), rajčata, mangold, zelené fazolové lusky, cuketa a rýže Calasparra (druh kulaté rýže).

Z citrusových plodů především citrony, mandarinky a pomeranče, dále třešně, fíky, meruňky, broskve a hrušky z Jumilly.

Typickými pokrmy jsou masový dort, zeleninové saláty, masový vývar, "Zarangollo" (míchaná vejce s cibulí a dýní), dušené pokrmy (většinou kombinace masa a zeleniny-nejčastěji bobů), pečené brambory, různé variace rýžových pokrmů (rýže se zeleninou s vepřovými žebírky, s krůtím masem, s rybím masem, rýže s bramborem a jitrnicí).

Z ryb je nejoblíbenější parmice, která se používá i k přípravě kaviáru. Jikry jsou vůbec oblíbeným pokrmem a jedí se smažené, uzené, vařené a v různých nálevech. Ryby se často udí, nejznámější je uzená treska, ze které se dělají karbanátky či kuličky do polévky.

Hlavní vinařské regiony - Utiel Reguena, Almansa

 

Cena od - do
Řadit dle: názvu ceny
Estrella frizzante blanco 2012 Utiel Requena DO bodegas Murviedro  0.75 l

Estrella frizzante blanco 2012 Utiel Requena DO bodegas Murviedro 0.75 l

Bílé jemně perlivé víno vyrobené z hroznů vinné révy 100% Muškát Alexandria vypěstovaných na vinicíc...

89,26 Kč
108,00 Kč s DPH
 
  
 
Vaše příspěvky
Robt
Onlyfans Pornstars Tools To Help You Manage Your Daily Lifethe One Onlyfans Pornstars Trick That Every Person Should Learn Onlyfans Pornstars

Justin
5 Clarifications On Only Fans Pornstars video

NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

  Nahoru