Jedná se o nejstarší značku destilátů na světě. Společnost Lucas Bols se soustředí na výrobu prémiových likérů z těch nejkvalitnějších ingrediencí. Ze skvělých likérů je možné namíchat nepřebernou škálu skvělých koktejlů. Lucas Bols vyrábí už přes 430 let likéry a genevery, které se vyvážejí do celého světa. Rodina Bolsů začala destilovat likéry v Amsterdamu v roce 1575. V roce 1652 se narodila nejvýznačnější osobnost společnosti, Lucas Bols. Byl vlivným obchodníkem ve zlatém věku, kdy Amsterdam představoval obchodní centrum světa. Díky tomu měl právo prvního výběru nových bylin a koření, které přiváželi námořní kupci ze Západní Indie. Základní mezníky značky jsou :
Společnost Lucas Bols používá pro výrobu svých likérů pouze ty nejkvalitnější ingredience z celého světa. Podle tajných receptur míchá destilát, vodu, přírodní cukr, semena, byliny a ovocné šťávy, a vytváří tak ty nejjemnější likéry. S využitím dlouholetých znalostí se pak tyto přírodní ingredience destilují, macerují a louhují. Vzniká tak široká nabídka 300 druhů likérů.
irokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření, a takzvané „emulzní“ likéry.
Vyrábí se tak, že až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alkoholu), perkolaci/digeraci (kompozice se zahřeje na 55 °C a nechá se protékat cedicím sítem) nebo maceraci (za studena); někdy se kombinují meziprodukty různých metod.
Produkty se většinou ponechávají uležet a scelit. U likérů je velmi různorodá konzumace, ale především jako součást míchaných nápojů. Charakteristiku každého likéru určuje způsob výroby, daná kategorie a struktura přidaných ingrediencí. Tajné rodinné receptury se při výrobě likérů Bols používají dodnes. Tato nejširší řada prémiových likérů se prodává ve více než 100 zemích po celém světě. V současné době existuje cca 11 000 druhů koktejlů s využitím likérů Bols, databáze koktejlů na oficiálních stránkách značky www.bols.com
Bols Blue je originální likér. Jeho rozlišovací modrá barva a zvláštní chuť ho odlišuje od ostatních...
Sladký, žlutě zbarvený italský bylinný likér pocházející z 19. století. Obsahuje bylinky, rozličné...
Bols Blue je originální likér. Jeho rozlišovací modrá barva a zvláštní chuť ho odlišuje od ostatních...
Galliano likér původním jménem Liquore Galliano L'Autentico je sladký likér s výraznou příchutí vani...
Velmi kvalitní vaječný likér vyrobený kombinací čerstvých vaječných žloutků, jemného lihu a cukru, ...
Čistá a příjemná kombinace přírodního kokosu a jemného lihu spolu s trochou bílého rumu tvoří harmon...
Bols Creme de Bananes je čirý, žlutý likér s příchutí vyzrálých banánů, vylepšené příchutí vanilky...
Sladký, žlutě zbarvený italský bylinný likér pocházející z 19. století. Obsahuje bylinky, rozličné...
Bols Pisang Ambon je velmi kvalitní ovocný likér , tentokrát jeho nová fialová verze se základem pl...
Poměrně značný počet receptů vyžadují Creme de kakao, ale bez čokoládově hnědé barvy. Likér má bílo...
Likér má bohatou hnědou čokoládovou barvu, vůni a příchuť kakaa s dlouho trvajícím závěrem, v němž...
Likér vyrobený z různých druhů medu, hlavně ze slnečnicového a akáciového. Likér má tóny vanilky, ...
Bols Pisang Ambon je velmi kvalitní ovocný likér z malých zelených banánů a dalšího tropického ovoce...
Bols Apricot Brandy je velmi kvalitní meruňkový likér. Jedná se o nejstarší značku destilátů na svět...